Hoe kan ik zelf mijn vloerverwarming ontluchten?

Blog

Voorkom dat lucht in de leidingen van uw vloerverwarming het rendement hiervan vermindert. Lucht in leidingen leidt ertoe, dat warm water op minder efficiënte wijze vervoerd kan worden naar de verschillende ruimtes en radiatoren in huis. Het maakt dat er meer energie benodigd is om uw woning te verwarmen. Zelf de vloerverwarming ontluchten is gelukkig niet lastig! Met de stappen in dit artikel heeft u hier de hulp van onze loodgieters uit Lisse niet voor nodig.

Vindt u het prettig om het onderhoud aan de vloerverwarming door iemand anders te laten doen? In dat geval helpen we u natuurlijk graag! Combineer het ontluchten van de vloerverwarming met het reguliere onderhoud aan de cv-ketel.

Stap 1: zorg dat de cv-ketel uitgeschakeld is

De vloerverwarming ontluchten begint bij het uitschakelen van de cv-ketel. Zet de thermostaat zo laag mogelijk, om vervolgens de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact te trekken.

Stap 2: schakel ook de pomp van de vloerverwarming uit

Na het uitschakelen van de cv-ketel moet ook de pomp van de vloerverwarming worden uitgeschakeld. Het voorkomt dat er straks lekkages ontstaan, wanneer u de leidingen ontlucht. De pomp schakelt u uit door de stekker uit het stopcontact te trekken.

Stap 3: sluit de kraan en open het ontluchtingsventiel

Voordat u verder gaat met de vloerverwarming ontluchten, is het raadzaam om vijftien minuten te wachten. Op deze manier weet u zeker, dat de pomp volledig is uitgeschakeld en het water tot stilstand is gekomen. Nu kunt u de kraan van de vloerverwarming sluiten en het ontluchtingsventiel openen. U heeft hier een speciale sleutel voor nodig.

Lijkt alle lucht uit de leidingen ontsnapt te zijn? In dat geval kunt u het ontluchtingsventiel weer sluiten. Schakel vervolgens de pomp weer in, evenals de cv-ketel. Mogelijk moeten de leidingen nog worden bijgevuld. Dit is raadzaam op het moment dat de druk op de leidingen onder de 1 bar uitkomt.

Waarom kiest u voor ons?

Lekkages en verstoppingen
Goedkoop en snel ter plaatse
Ervaren vakmannen
24/7 bereikbaar voor nood

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button