Wat moet ik doen als mijn radiator niet meer warm wordt?

radiatoren
Blog

Het niet warm willen worden van de radiator in huis kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de cv-ketel of boiler defect zijn, waardoor het water koud blijft. Daarbij is lucht in leidingen een veel voorkomende oorzaak van een radiator die koud blijft. Niet alleen leidt de lucht ertoe dat de radiatoren koud blijven. Ook veroorzaakt lucht in leidingen een onnodig hoog energieverbruik in huis. Welke stappen heeft u al doorlopen om de oorzaak bij een radiator die niet warm wordt te achterhalen? In dit artikel leest u een aantal stappen die u verder kunnen helpen.

Stap 1: controleer de cv-ketel en boiler

De radiator wordt niet warm, wat is een eerste stap die u dan onderneemt? Dat is het controleren van de cv-ketel en de boiler in huis. Mogelijk vindt u op het display van deze apparaten een foutmelding, die vertelt u meer over de manier waarop u de storing kan verhelpen. Soms is het al voldoende om de stekker uit het stopcontact te trekken en hier vervolgens weer in te steken.

Stap 2: controleer de druk op de leidingen

Heeft u de eerste stap doorlopen en de radiator wordt nog steeds niet warm? In dat geval is het zaak om naar de druk op de leidingen te kijken. Is de waterdruk hoog genoeg, of zit er lucht in de leidingen? In dit laatste geval dient u namelijk de lucht op de leidingen te laten ontsnappen. Houd een emmer en doek bij de hand. Deze gebruikt u namelijk om te voorkomen dat u te maken krijgt met lekkages. In de onderstaande video kunt u zien hoe u een radiator moet ontluchten.

Stap 3: schakel een loodgieter in om uw radiator weer warm te laten worden

Mocht ook het ontluchten van de leidingen niet voor een oplossing zorgen, dan kunt u onze loodgieter inschakelen. Onze loodgieters hebben een ruime ervaring in het verhelpen van problemen met cv-ketels en radiatoren. Een radiator wordt niet warm als er zich een probleem voordoet bij de cv-ketel, de boiler of de leidingen. In de radiator zelf zit de fout vrijwel nooit.

Waarom kiest u voor ons?

Lekkages en verstoppingen
Goedkoop en snel ter plaatse
Ervaren vakmannen
24/7 bereikbaar voor nood

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button