Hoe kan ik mijn bad ontstoppen?

zelf bad ontstoppen
Blog

Het kost vaak behoorlijk wat tijd om een bad vol te laten lopen. Voor leeglopen gaat dit niet op. Zodra u de stop uit het bad trekt, loopt het water binnen de kortste keren weg. Duurt het bij u lange tijd voordat het water uit het bad is? Dan zit er mogelijk een verstopping in de afvoer. U moet uw bad ontstoppen om dit probleem te verhelpen. Maar hoe doet u dit eigenlijk? Met het onderstaande stappenplan is zelf een bad ontstoppen een fluitje van een cent.

Stap 1: Probeer de ontstopping handmatig te verwijderen

Een ontstopping kan diep in de afvoer van uw bad zitten, maar dit hoeft niet. Kijk daarom eerst of u de verstopping handmatig kunt verwijderen. Draai hiervoor het afvoerputje van het bad los. Trek vervolgens een rubberen handschoen aan en probeer of u met uw vingers bij de verstopping kunt komen. Lukt dit? Trek de rommel dan handmatig uit het putje en gooi het in de prullenbak.

Stap 2: Gebruik een ontstopper

Aangezien het afvoerputje van een bad klein is, komt u er mogelijk niet met uw hand in. Zet in dat geval een ontstopper in. Laat een laagje water in het bad lopen en plaats de ontstopper over de afvoer. Beweeg deze een aantal keer krachtig op en neer. De verstopping komt zo mogelijk los te zitten, waardoor het water weer normaal wegstroomt.

Stap 3: Ontstop de afvoer met soda

Een ontstopper biedt helaas niet altijd uitkomst. Bovendien kan het probleem alleen maar erger worden. Door de kracht van de ontstopper kan de verstopping namelijk verder in uw afvoer schieten. Boekt u geen succes met een ontstopper? Dan kunt u uw bad ontstoppen met baking soda. Gebruik hiervoor niet alleen de soda, maar ook heet water of schoonmaakazijn. Gooi allereerst een kopje soda in de afvoer en giet er daarna een kopje heet water of azijn achteraan. Het mengsel begint vervolgens te bruisen, waardoor vuil mogelijk losweekt. Laat het enige tijd intrekken en spoel de afvoer vervolgens door.

Stap 4: Schakel een loodgieter in

Heeft u de bovenstaande drie stappen uitgevoerd, maar is de verstopping nog niet verholpen? Schakel dan een loodgieter in. Voor zo’n professional is het verhelpen van een hardnekkige verstopping een fluitje van een cent. Hij beschikt immers over de benodigde kennis en heeft handige hulpmiddelen bij zich. Hij kan uw afvoer bovendien onder hoge druk doorspuiten. Hierdoor verdwijnt alle aanslag uit de binnenkant van de afvoer.

Waarom kiest u voor ons?

Lekkages en verstoppingen
Goedkoop en snel ter plaatse
Ervaren vakmannen
24/7 bereikbaar voor nood

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button