Tips voor het ontstoppen van de gootsteen [update 2020]

Blog

Helaas kent iedereen wel het probleem van een verstopte gootsteen. Er zijn eigenlijk twee soorten verstoppingen. Allereerst is er de verstopping die na verloop van tijd steeds erger wordt. In het begin loopt de gootsteen nog prima, maar naar mate de tijd vordert, gaat de gootsteen steeds slechter lopen, tot hij helemaal niet zal lopen. Deze verstoppingen worden vaak door ophopingen van vuil veroorzaakt. Andere verstoppingen ontstaan vaak spontaan doordat er iets is doorgespoeld wat niet doorgespoeld had moeten worden. We geven hieronder enkele tips om verstoppingen efficiënt te ontstoppen van de gootsteen.

Tip: laat uw afvoer eens per twee of drie jaar preventief ontstoppen door onze loodgieters. Zo gaat u (beginnende) verstoppingen in een vroeg stadium tegen.

Achterhaal als eerste de oorzaak van de verstopte gootsteen

Allereerst is het van groot belang dat u probeert de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Hoe komt het precies dat de gootsteen niet lekker door loopt? Ga niet zomaar met ontstoppingsmiddelen aan de slag zonder dat u weet wat precies de verstopping veroorzaakt. Heeft u toevallig per ongeluk iets doorgespoeld? Dan moet het object verwijderd worden en zullen ontstoppingsmiddelen eerder averechts werken.

Tip: Door het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden, kunt u de kans op een verstopping minimaliseren. Het gebruik van een zeefje in uw gootsteen kan hierbij helpen. Deze zeefjes zijn voor een paar euro te koop bij een bouw- of supermarkt.

Bedenk vervolgens een oplossing om de gootsteen te ontstoppen

Wanneer u een idee heeft wat de oorzaak zou kunnen zijn, kun u overgaan tot het bedenken van een oplossing. Moet u een object verwijderen, of is er een vuilophoping aanwezig die u mogelijk op kunt lossen met ontstoppingsmiddelen? Kies hierbij niet direct voor de meest chemische middelen uit een bouwmarkt. Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor uw afvoer. Door deze stap zeker niet over te slaan, kunt u veel effectiever de gootsteen ontstoppen.

Tip: Een beter alternatief is het gebruik van soda. Soda kunt u in een supermarkt kopen en over uw gootsteen scheppen met een lepel. Laat het soda enige tijd intrekken en spoel de afvoer vervolgens goed door met heet water. U kunt deze stappen een aantal keer herhalen bij een hardnekkige gootsteenverstopping. Ook een ontstopper kan helpen de verstopte afvoer te ontstoppen.

Schakel op tijd een expert in voor het ontstoppen van de gootsteen

Regelmatig komen experts in actie wanneer de bewoner zelf al heel veel stappen ondernomen heeft om de gootsteen ontstopt te krijgen. Het is echter belangrijk om tijdig een expert in te schakelen. Dat bespaart niet alleen tijd en veel frustratie als het zelf niet lukt, maar voorkomt ook dat u het zelf alleen maar erger maakt. Een ervaren ontstopper heeft vaak direct al in de gaten wat er mis is en hoe het probleem verholpen kan worden.

Waarom kiest u voor ons?

Lekkages en verstoppingen
Goedkoop en snel ter plaatse
Ervaren vakmannen
24/7 bereikbaar voor nood

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button