Aandachtspunten voor het verbouwen van uw badkamer

verbouwen badkamer
Blog

Besluit u om het sanitair in uw badkamer te vervangen? Dan is de kans groot dat u ook de rest van uw badkamer ook gelijk gaat verbouwen. Dit is een hoop werk. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, is de kans op schade ook nog eens groot. Dit wilt u ongetwijfeld voorkomen. In dat geval is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal zaken. Daarom krijgt u van ons een aantal aandachtspunten in deze tekst. Hiermee slaagt u erin oud sanitair op de juiste manier te verwijderen en nieuw sanitair te plaatsen.

Waterschade voorkomen bij het verbouwen van de badkamer


Bij het verwijderen van oud sanitair en het plaatsen van nieuwe ontstaat vaak waterschade. Dit is betrekkelijk eenvoudig te voorkomen. Hoe? Door ervoor te zorgen dat uw hoofdkraan afgesloten is. In dat geval komt er geen water meer uw woning binnen. De hoofdkraan sluit u af met behulp van de hendel in uw meterkast. Bij de meeste woningen bevindt deze zich net iets boven de grond. Vergeet daarna niet het resterende water uit de leidingen te laten lopen. Op deze manier kan er niet langer waterschade ontstaan bij het verwijderen van oud sanitair.

Geen schade aan het leidingwerk aanrichten


De meeste mensen beginnen gewoonweg te slopen wanneer zij hun badkamer gaan verbouwen. Oud sanitair wordt hierbij meestal niet gespaard. Ook het leidingwerk loopt hierdoor geregeld schade op. Zo kunt u met een hamer bijvoorbeeld de waterleiding raken. Indien deze beschadigd is, moet u de leiding laten vervangen door een loodgieter. Gaat het verwijderen van oud sanitair u niet goed af? Dan kunt u dit ook gewoon laten doen door een loodgieter.

Sluit nieuw sanitair op de juiste manier aan


Nieuw sanitair aansluiten gaat vaak gepaard met problemen. Althans, wanneer u dit niet laat doen door een loodgieter. Zo ontstaat er bijvoorbeeld vaak een lekkage bij het installeren van nieuw sanitair. Dit komt vaak doordat het sanitair niet juist wordt aangesloten op het leidingwerk. Daarom doet u er goed aan dit aan een loodgieter over te laten. Hij sluit alles juist aan, waardoor u niet te maken krijgt met dergelijke problemen.

Waarom kiest u voor ons?

Lekkages en verstoppingen
Goedkoop en snel ter plaatse
Ervaren vakmannen
24/7 bereikbaar voor nood

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button